Dermaroller

Derma Roller – Kollagén indukciós kezelés

dermarollerHazánkban is sok embernek okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult lyukak százai. Ez a kitágult pórusoknak köszönhetőek. Ez lehet egyéni adottság, de általában a zsírosabb bőrtípusok velejárója, illetve korábbi mély, aknés gyulladások visszamaradása is okozhatja. A bőrben található kollagén felelős a bőr feszességéért, az évek múlásával azonban mennyisége fokozatosan csökken, és az állapota is megváltozik. A fiatalkori kollagén rostok hidratáltak, ezáltal lesz feszes az arcbőr. Az évek múlásával a kollagén rostok megnyúlnak, elveszítik rugalmasságukat, ráncok jelennek meg, majd a bőrfelszín egyre rugalmatlanabbá, petyhüdtebbé válik.

Eddig erre a problémára nemigen tudott hatékony kezelést nyújtani a kozmetikusi szakma, mivel a krémek bármennyire is ígérték, nem segítettek ezen a problémán, nem lettek kisebbek a kitágult pórusok. A mikrodermabrázióval, vagy más néven bőrcsiszolással, enyhíteni lehet a problémán, de meglehetősen sok, 15-20 alkalom szükséges hozzá.

Bőrgyógyászok kezelhettek igazán látványos eredményt produkáló drasztikus orvosi kémiai hámlasztással, lézeres kezeléssel. Viszont a hegképződések miatt pedig nagyon sokan idegenkedtek, ami érthető is, mivel a gyógyulási idő hosszadalmas, és a kezelés költséges.
A derma rolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb eljárás.

A derma rolleres kezelés az első olyan orvosi, kozmetikai kezelés, amely kíméletesen, rövid idő alatt hatékonyan alkalmazható:

 • tág pórusú bőrre
 • aknés hegekre
 • seborrhoeas bőrre
 • bárányhimlő után visszamaradt apró hegekre
 • idősödő bőrre, apró ráncokra, dohányzó ráncokra
 • terhességi csíkok (stria) elhalványítására
 • pigmentfoltokra, hyperpigmentációra
 • cellulit csökkentésére
 • hajhullás megállítására, zsírosodás,
 • korpa megszüntetésére

Hogyan tudjuk ezt elérni?

A derma roller tulajdonképpen egy kis görgős eszköz, amelynek felületén mikro vékony, 0,2mm átmérőjű orvosi acél vagy titán tűk találhatóak. Ezt a rollert görgetjük a kezelés során a bőrön többször ismételve, meghatározott irányokban. Ne rémüljön meg senki a tűk hallatán, mert a tűk tényleg nagyon aprócskák, és nem okoznak még látható sérüléseket sem.
Emellett a kezelés megkezdése előtt minden esetben helyi érzéstelenítést alkalmazunk, amellyel fájdalomérzet nélkül, biztonsággal tudjuk a kezelést végezni.

Kozmetikusok csak a bőrpír megjelenéséig végezhetik a kezelést, mely tünetek néhány óra alatt maguktól megszűnnek.

Dermaroller hatásmechanizmusa

dermarollerAhogy ezek az apró kis tűk behatolnak a bőrbe, szabad szemel nem látható mikrosérüléseket okoznak. Ezek a kis sérülések késztetést jelentenek a bőr számára, hogy „orvosolja” az őt ért „traumát”, ezért beindítja a természetes öngyógyító folyamatokat. Ennek az öngyógyító mechanizmusnak köszönhetően új kollagén rostok képződnek, melyek hidratáltak, olyanok melyek fiatalkorban képződnek. Ezek a hidratált kollagén rostok hozzákapcsolódnak a régiekhez, melyek összébb húzódnak, ezáltal a kitágult pórusok mérete látványosan csökken, a bőr feszesebb, simább lesz.

A derma-rolleres kezelést követően kimutathatóan 300-500 %-kal megemelkedik a hidratált kollagén jelenléte a bőrben, ezért orvosi körökben kollagén indukciós terápia néven is ismert.
Mivel a kollagént nem kívülről juttatjuk be, hanem magát az emberi szervezetet ösztönözzük a fiatalkori, hidratált kollagén termelésre, így természetes úton történik a megfiatalodás.
A kollagén indukciós terápia eredményesen alkalmazható a bőrfiatalításon és a kitágult pórusok összehúzásán túl alkalmazható még nyúlási, terhességi csíkok, vagy más néven striák halványítására, ráncok, aknés hegek kezelésére.

Mit fog tapasztalni?

dermaroller-kezelesA fokozott kollagén termelődésnek köszönhetően bőre már az első kezelést követően is jól érezhetően feszesebbé válik, enyhülnek a ráncok, összébb húzódnak a pórusok. Mivel a kollagén szintézis beindulása egy kicsit hosszabb folyamat, ezért a dermarolleres kezeléseket kúraszerűen javasoljuk. Amennyibe a bőr fiatalítása célunk 5-6 alkalom, kitágult pórusok kezelése esetén kb.10 alkalom szükséges.

A kezelést követően nyugodtan folytathatja napi tevékenységét, első este azonban bőrpír, és a bőr húzódása tapasztalható. Ekkor kifejezetten ajánlatos a gyakori krémezés, a húzódás csökkentése érdekében. A tünetek másnapra tejesen megszűnnek.

Bizonságos ez a kezelés?

dermarollerHeg kezelésA dermarolleres kezeléseknél fokozottan ügyelünk a higiéniára, a fertőtlenítési szabályokat betartva, gumikesztyűben végezzük a kezelést. Természetesen minden vendégnek saját rollerével végezzük a kezelést, melyet az első alkalommal szükséges megvásárolnia. A fertőzések elkerülése végett, a kezelést követően kb. 5-6 óráig nem érheti víz a bőrt, és a kúra egész ideje alatt tilos a bőrt közvetlen napfénynek kitenni, ill. gondoskodni kell mindig az UV-viszonyoknak megfelelő fényvédő alkalmazásáról is.

Miért bízhat szakmai felkészültségünkben?

A derma roller egy teljesen új technológia, így gondolhatják, hogy még senki nem ismerheti körültekintően. Szerencsére ez nem így van, mivel a mikrotűs mezoterápiás kezelésnél is pontosan ugyanolyan átmérőjű mikrotűvel ejtünk mikrosebeket. Mivel az elsők között kezdtünk mikrotűs mezoterápiával kezeléseket végezni hazánkban, melyet azóta is, 5 éve nap mint nap végzünk, így kolléganőink nagy tapasztalattal rendelkeznek a dermarolleres kezelésnél fennálló javallatok és ellenjavallatok ismeretében, illetve magabiztosan választanak hatóanyagot az adott bőrprobléma kezelésének megfelelően.

Dermarollereink minősége?

dermarollerImport cégünk importálja a dermarollereket, közvetlenül a gyártótól, melyeket országszerte számos orvos, bőrgyógyász, kozmetikus partnerünk használ.

Ezen kívül a világviszonylatban is elismert kórházi fertőtlenítőket gyárt német Schülke & Mayr cég kórházi fertőtlenítőit forgalmazzuk és használjuk kezeléseinkhez.

A kezelés eredményességének fokozására használt gyógyszerészeti tisztaságú hatóanyag ampullákat az elismert Amerikai ARMESSO cégtől importáljuk, akit kizárólagosan cégünk képvisel.

Mivel a raktárbázisunk is szépségszalonunk mellett található, így a minden hatóanyag és kellék azonnal elérhető, ezért nálunk sosem fordul elő, hogy valamely terméket hiány miatt kényszerből más kevésbé hatékony termékkel kell végeznünk kezelést.

A kezelés menete:

 • A bőr vastagságának és a kezelni kívánt bőrproblémának megfelelő dermarollert kiválasztjuk, ezt követően fertőtlenítjük, sterilizáljuk.
 • Kezelendő területet alaposan megtisztítjuk, majd mikrodermabráziót alkalmazunk, mellyel eltávolítjuk a felső, elhalt, elszarusodott bőrréteget. Ezzel fokozzuk a hatóanyagok felszívódásának hatékonyságát.
 • A kezelt területre felvisszük az érzéstelenítő krémet, majd a fokozott hatás elérése céljából áttetsző fóliával fedjük le, majd 20-30 percig hagyjuk hatni.
 • Az érzéstelenítő krémet eltávolítjuk, és alaposan fertőtlenítjük a bőrfelületet, orvosi bőrfertőtlenítő alkalmazásával.
 • Megkezdjük a kezelést (a kezelés közben igény esetén orvosi tisztaságú, 100%-os sterilitású hatóanyagokat is felvihetünk a kezelt területre).
 • A kezelést követően a területet ismét megtisztítjuk.
 • Nyugtató, tápláló krémet teszünk fel a kezelt területre.

Dermarolleres hajkezelés

Alkalmas a vitaminhiányból eredő hajhullás és a hormonális hajhullás kezelésére, és a genetikai vagy férfias típusú hajhullás kezelésére.
A fejbőrön történő görgetéssel fokozódik a fejbőr vérellátása, ezáltal a hajhagyma működése, emellett kiváló hatóanyagaink nagy koncentrációban megfelelő mélységbe juttathatók, közvetlenül a hajhagymákhoz.

A dermarolleres hajkezelések alkalmazását követően először megáll a hajhullás, megszűnik a fejbőr zsírossága, a korpásodása, majd új hajszálak jelennek meg, ezáltal haj sűrűbbé, egészségesebbé válik. A kezelést mezo hajampullával kombinálva végezzük.
A hajkezelést kúraszerűen végezzük, egy kúra alatt kb. 10 kezelésre van szükség.

Dermarolleres kezelést nem végezhető:

 • Cukorbetegség
 • Terhesség,
 • Fertőző, lázas állapot,
 • Rosacea,
 • Hajszálértágulat, ill. a bőr fokozott elvékonyodása,
 • Akne,
 • Keloid hajlam,
 • Herpesz,
 • Gyulladt bőr,
 • Nagyon érzékeny bőr,
 • Anyajegyek,
 • Fél éven belül végzett mélyhámlasztó kezelés esetén

Bővebb információért kérjük, látogassa meg a dermarollert részletesen bemutató oldalunkat: www.dermaroller.hu

Referencia kozmetika | Alakformálás