Mezoterápia

Mezoterápia szakértelemmel

Szalonunk 2006-ban, hazánkban az elsők között kezdett el mezoterápiás kezeléseket végezni. Azóta több ezer tűs és tű nélküli mezoterápiás kezelést végeztünk, jelentős szakmai tapasztalatra tettünk szert. Egyedülállóan több, mint 70 féle mezoterápiás hatóanyagot és kész koktélt alkalmazunk, mint a mezoterápia legújabb fejlesztésű, botox hatású Argireline, az LWM Hyaluronsav, valamint a biopeptides és őssejtekkel kombinált növekedési faktoros készítményeit.

Szalonunkban a hagyományos tűs és tű nélküli mezoterápia mellett annak minden alternatív kezelési lehetőségét is igénybe veheti, mint a dermaroller és a mezopen kezeléseket.
Kozmetikusaink a mezoterápia oktatásában is elhivatottak, tanfolyamok keretében oktatják szépségipari szakembereknek.

ÚJDONSÁGOK!

mezoterapia-ampullak-wellnesskozmetika

Argireline, LWM Hyaluronsav, Biopeptides és őssejtekkel kombinált növekedési faktoros komplexek, amely hatóanyagok a professzionális kozmetikai kezelések orvos-kozmetikai, un. Cosmeceutical vonalát képviselik.

Az eddig használt hagyományos mezoterápiás hatóanyagok mellett szalonunk újdonságként alkalmazza a kezelések során a botox kezelések alternatívájaként felfedezett Argireline anti-aging peptidet. A botoxhoz hasonlóan gátolja a mimikai izmok és az idegsejtek összehúzódásához szükséges ingerületátvitelt, ezáltal csökkenti a ráncokat. A botoxal ellentétben azonban az Argireline nem toxikus, és nincs szükség injekciózásra sem alkalmazása során.
Új generációs orvos-kozmetikai mezoterápás termék az alacsony molekulasúlyú un. LWM Hyaluronsav, amely 5% Hyaluronsavat tartalmaz, szemben az eddig alkalmazott 1-2 % koncentrációjú Hyaluronsavval. A magas Hyaluronsav koncentráció intenzív töltő hatást eredményez, jelentősen mérsékelve a mimikai ráncok mélységét.

Az orvos kozmetika legújabb felfedezése, a biopeptideket és növekedési faktorokat tartalmazó mezoterápiás komplexek. A biopeptidek és a növekedési faktorok aktiválják, felgyorsítják a sejtműködést, ezáltal minden eddiginél eredményesebben fiatalítják meg a bőrt.

A biopeptidek olyan speciális fehérjék, amelyek a sejtek működésének irányításában vesznek részt és. Fő feladatuk, a kötőszövet megújítása, új kollagén, elasztin rostok termelése, a bőr feszességégének hidratációjának biztosítása. Fiatal korban megfelelő mennyiségben találhatók meg a bőrben, az évek múlásával azonban számuk egyre csökken, ezért a bőr fiatalosságának megőrzése érdekében kívülről szükséges pótolnunk őket. Hatásukat számos tudományos vizsgálat igazolja. A biopeptides komplexek biológiailag aktív hatóanyagokat közölnek a bőrrel, ezáltal kimagaslóan eredményes regenerációját teszik lehetővé.

A növekedési faktorok olyan természetes, általában növényi anyagok, amelyek képesek a sejtnövekedés, a sejtosztódás és a sejtdifferenciálás stimulálására. Hatásukat olyan módon képesek kifejteni, hogy hozzákapcsolódnak a sejtek felszínén található receptorokhoz, spontán sejtszaporulatot, fokozott kollagén,- hyaluronsav,-és elasztin termelődést generálva ezáltal. Növekedési faktoros komplexünk őssejtes hatóanyagokkal van kombinálva, mert az őssejtek a növekedési faktorok hatására könnyebben termelnek a sérült, károsodott sejteket helyettesítő új, fiatal sejteket. A növekedési faktorok alkalmazása tehát az orvos-kozmetikai eljárások jövőjét jelentik, mert nem csak pótolni tudjuk a hiányzó hatóanyagokat a bőrből, de képesek vagyunk ezen anyagok újratermelődését is előidézni.

Ezen hatóanyag komplexek egyéni alkalmazásával megoldást kínálnak az anti-aging, pigmentfolt halványító, hajnövekedést serkentő, és zsírbontó-cellulit kezelések során egyaránt.
A biopeptideket és a növekedési faktorokat tartalmazó komplexek mezoterápiás alkalmazása túlmutat az eddigi mezoterápiás kezeléseken, ezért az eddigieknél valóban tartósabb és hatásosabb bőrfiatalító eredményt tudunk elérni.

A tűs vagy a tű nélküli mezoterápiát válassza?

tu-nelkuli-mezoterapia

A mezoterápiának alapértelemben a tűs mezoterápiát tekintjük, de az utóbbi években számos alternatívája megjelent a szépségéparban, mint a tű nélküli mezoterápia, a dermaroller, vagy a mezopen. Ezek mindegyike sok közös vonással rendelkezik, de különbözőségek is találhatók a kezelések között.
Szalonunkban a mezoterápiás kezelések összes változatát igénybe veheti, alapos felmérést követően a választást a vendég igényei és bőrének állapota határozza meg.

Tűs mezoterápia:

Tűs Mezoterápia
Több, mint 50 éve használt és tökéletesített technológia. A kezelés során az analítikai tisztaságú hatóanyagokat egy digitális mikroinjekciós készülékkel(pisztollyal) juttatjuk be arc és fejbőr esetén a felső, testkezelések esetén a bőr középső tétegeibe. Tűs mezoterápia esetén ne a hagyományos injekciós tűben gondolkozzunk, hanem egy nagyon vékony, akupunktúrás tűméretben, amely láthatatlan és alig érezhető nyílásokat ejt a bőrön. A kezelést egy speciális felületi érzéstelenítő eljárással fájdalommentessé, vagy nagyon érzékenyek esetében is elviselhetővé tudjuk tenni. A kezelést követően a bőr enyhe kipirosodása lehetséges. Tűs kezelés kép

Tű nélküli mezoterápia, vagy elektroporáció:

Tű nélküli mezoterápia
Újdonságnak számító orvos-kozmetikai technológia. Az analitikus tisztaságú anyagokat un. elektoporációs készülékkel juttatjuk be a bőrbe. E készülék speciális elektromágneses hullámok segítségével un. virtuális csatornákat nyit meg a bőrben, amelyeken keresztül beáramlik a hatóanyag a bőrbe. Ezért hívják ezt az eljárást virtuális mezoterápiának is. A kezelés kellemes, nyugtató, masszázs érzetű. Nem kell a bőr kipirosodásával számolnunk. Adri kezelés kép

Dermaroller:

dermaroller
Egy henger alakú eszköz, amelyen számos pici mikrotű található. A dermarolleres kezelés közben ezt a hengert görgetjük a bőr felületén többször, és az apró tűk ejtette nyílásokon jut be a hatóanyag a bőrbe. Ezt az eljárást is felületi érzéstelenítés mellett végezzük. A kezelést követően a bőr enyhe kipirosodása lehetséges.

Mezopen:

mezopen
A legújabb fejlesztés a mezoterápia alternatívái között, tulajdonképpen a dermaroller gépiesített változata. A mezopen készülék egy olyan eszköz, amelynek kezelőfején 12db mikrotű található, és ezeknek a tűknek a rendkívül gyors mozgatása elektromosan történik. Kezelés közben ezt a kezelőfejet enyhe nyomással mozgatjuk a bőr felszínén, a hatóanyag a tűk által ejtett láthatatlan nyílásokon keresztül áramlik a bőrbe. A kezelést követően a bőr enyhe kipirosodása lehetséges.

Azonosságok a mezoterápiás kezelésekben

Legyen szó a hagyományos tűs mezoterápiárol, vagy tű nélküli változatáról, esetleg dermarollerről, vagy mezopenről, abban mindegyik megegyezik, hogy a kezelés során analitikai tisztaságú, 100% koncentráltságú un. mezoterápiás hatóanyagokat használunk. Abban is megegyeznek, hogy a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk be, ahol tökéletesen hasznosulni tudnak. Egyéb tényezőkben azonban eltérést mutatnak.

Különbségek a mezoterápiás kezelések során

Tűs mezoterápia, dermaroller vagy mezopen kezelés során a bőrbe behatoló mikrotűk láthatatlan sérüléseket ejtenek a bőrön, amelyek beindítják a bőr saját regenerációs, önmegújító folyamatait. A bőrregenerációs folyamat eredményeként a kollagén rostok mennyisége – amelyek a bőr feszességét biztosítják-, a többszörösére emelkedik, ezáltal a bőr feszesebbé, fiatalosabbá válik, amely már az első kezelést követően is jól látható. A dermaroller és a mezopen kezelések hatékonyabban stimulálják a bőr kollagén rostjait, mint a pisztolyos mezoterápia, mivel egy időben több tűszúrást ejtenek a bőrben, ezért is hívjuk ezeket a kezeléseket kollagénindukciós terápiának is. Hátrányuk, hogy a bejuttatott hatóanyagok csak egy részét tudjuk közvetlenül a sejtekhez juttatni, másik részük a szövetekben,az un. sejt közötti részbe kerül, ahol nehezebben tud hasznosulni. A kezeléseket speciális felületi érzéstelenítés mellett végezzük ezáltal minimális kellemetlenség érezhető csak.
Tű nélküli mezoterápia esetében a rádióhullámok által megnyitott pórusokon egyenesen a bőr sejtjeihez jut a hatóanyag, ahol a legtökéletesebben tud hasznosulni. Hátránya, hogy elmarad a a tűs kezeléseknél tapasztalt mikroszúrásokból adódó saját bőrregeneráció és fokozott kollagéntermelődés. A kezelés teljesen fájdalommentes, relaxáló, masszázs érzetű.

A szakma és a mi tapasztalataink is azt igazolják, hogy minden eljárás ugyanolyan látványos és eredményes, amennyiben csúcskategóriás készülékkel, tömény, steril hatóanyagokkal végzik. A hatóanyagokat és a kezeléseket körültekintően, mindig a bőr igényeinek figyelembevételével kell megválasztani.

Mezoterápiás hatóanyagok

Kezeléseink minőségére garancia, hogy hatóanyagainkat olyan neves, nemzetközi hírű gyáraktól szerezzük be mint a TOSCANI, az AR MESSO, a DEMAHEAL és a DERMEDICS. Ezen gyártóknál elsődleges szempont a hatóanyagok 100-os tisztasága és koncentráltsága, előnyben részesítik a természetes kivonatokat, valamint élen járnak a mezoterápiás hatóanyagok kutatásban és az újdonságok kifejlesztésben.

Szalonunkban egyedülállóan mintegy 40 mezoterápiás hatóanyag koncentrátum és 30 kész komplex választékával végezzük a kezeléseket!

A mezoterápiás kezelések során orvosi tisztaságú hatóanyagokat alkalmazunk, általában 100% koncentrációban. A mezoterápiás komplexek két félék lehetnek. Az alap hatóanyagokból mi is állítunk össze un. mixeket, de léteznek kész komplexek is. Az eddig már jól ismert és eredményesen alkalmazott hagyományos mezoterápiás hatóanyagok mellett, mint a hialuronsav, DMAE, C-vitamin, stb., megjelentek a mezoterápia forte (erős) hatóanyagvonalát képviselő készítmények is. Új csodaszer Az argireline nevű hatóanyag, amely a Botox-kezelésekre kínál alternatívát, a mimikai izmok okozta ráncok enyhítésével. A biopeptides és az őssejtekkel kombinált növekedési faktoros készítmények egy teljesen új irányvonalát képviselik a mezoterápiás kezeléseknek, hiszen nemcsak pótolni képesek a hiányzó építőelemeket a bőrből, de képesek aktiválni, felgyorsítani a sejtműködést, mely által minden eddiginél eredményesebben fiatalítják meg a bőrt. kép

Milyen problémák kezelésére alkalmazzuk a mezoterápiát?

Arcfiatalítás, Mezolift

mezoterapia-aMezoterápiás bőrfiatalításnál a cél az arcbőr kötőszövetének regenerálása, rugalmasságának visszaállítása hialuronsav, antioxidáns, vitamin komplex és öregedésgátló, sejtregenerációt fokozó anyagok bejuttatásával. A hatóanyagok bejuttatása a bőrfelszínhez közeli rétegekbe történik, vagy valamelyik tűs alternatíva, vagy tű nélküli mezoterápia segítségével. A kezelést természetesen ki lehet terjeszteni a nyak és a dekoltázs területére is. Az eredmény: a bőrszerkezet visszaépül, a kötőszövet megfiatalodik.
Fantasztikus előnye még, hogy nem kell gyógyulási idővel számolni, a kezelést követően folytathatja napi tevékenységét, munkáját.

A mezoterápiás arcfiatalítás (mezolift) során felhasznált hatóanyagok, koktélok

30-40 év közötti bőr feszesítésére, fiatalságának megőrzésére:

 • Hialuronsav,
 • Organikus Silicium,
 • C-vitamin,
 • Q10,
 • DMAE,
 • Argileline

Koktélok:

 • Toskani Mezolift,

Biopeptides Forte koktél:

 • Dermaheal Ultra FAA

Növekedési faktoros Forte koktél:

 • Dermaheal HSR

40 év fölött, az érettebb bőr regenerálására, a ráncok csökkentésére:

Hatóanyagok:

 • Hialuronsav,
 • DMAE,
 • Ginko Biloba,
 • Argileline,

Koktélok:

 • Toskani Firming,
 • Toskani Antiaging

Biopeptides forte koktél:

 • Toskani FCE,
 • Armesso Age Factor,

Növekedési faktoros forte koktél:

 • Dermaheal HSR

Pigmentfoltok halványítására:

A mezoterápia kifejezetten javasolt pigmentproblémák, és napfénykárosodott bőrök esetében. A kezelés jelentős mértékben enyhíti a pigment elváltozásokat, mint szeplő, májfolt,barnás elszíneződések, azáltal, hogy gátolja a bőr pigmentanyagának, a melaninnak a szintézisét.

Hatóanyagok:

 • Gluthation,
 • Glikolsav,
 • Dexpanthenol

Koktélok:

 • Toskani Radiance

Biopeptides forte koktél:

 • Dermaheal Ultra SL

Növekedési faktoros forte koktél:

 • Dermaheal SB

Aknés, problémás bőrre:

A mezoterápiás akne elleni készítmények gyulladáscsökkentő, antibakteriális, sebgyógyító tulajdonságúak, ezáltal kiváló kezelési eredményeket érhetünk el alkalmazásukkal a zsíros, szeborreás, aknés bőrök kezelése során.

Hatóanyagok:

 • Biotin,
 • B-vitamin,
 • Glikolsav

Koktélok:

 • Toskani Purifying

Biopeptides forte koktélok:

 • Dermaheal Ultra AA

Testkezelés-zsírbontás mezoterápiával

A testkezelésekben a két legfontosabb területen hoz új lehetőséget a mezoterápia

mesoterapia-testkezelesJelentősen fokozza az eddigi kozmetikai differenciált cellulit-kúra eredményességét a zsírszövetbe célirányosan bejuttatott hatóanyag koncentrátumokkal.

A helyi alakformálásba eltünteti, vagy jelentősen mérsékli a lefogyhatatlan alkati vagy helyi zsírpárnákat, a narancsbőrt, sok esetben teljesen feleslegessé teszi a zsírleszívást. Az egész test területén elérhető a zsírréteg felszívódása. Ellentétben a zsírleszívással itt nem a zsírsejtek számának csökkenéséről van szó, hanem méretük csökkenéséről, ezáltal elkerülhető, hogy súlygyarapodás esetén a kezelt terület jobban kidomborodjon, mint a kezelt testrész. További előnyök a plasztikai beavatkozással szemben, hogy nincs a bőrön metszéskapu, nem szükséges heteken át kompressziós ruhát viselni, és a bőr egyenetlenségétől sem kell tartani. Nem utolsó sorban kiküszöbölhető minden műtéti kockázat, nincs felépülési idő.

A mezoterápiás testkezeléseknél felhasznált hatóanyagok, koktélok

A mezoterápiás zsírbontás során felhasznált hatóanyagok közvetlenül a zsírrétegben fejtik ki hatásukat. Hatásukat azáltal érik el, hogy csökkentik a sejtek zsírraktározási képességét, segítik kioldani a sejtekből a felesleges szabad zsírsavakat, ezáltal csökkentik a zsírsejtek méretét és akadályozzák a meglévő zsírsejtek méretének növekedését. Kiválóan hatnak a túlsúllyal általában együtt járó cellulit ,ödéma és keringési problémák kezelésében is.

Hatóanyagok:

 • Lecitin,
 • L-karnitin,
 • Foszfatidilkolin

Komplexek:

 • Trial,
 • Leci Plus,
 • Liporeduktor

Biopeptides forte koktél:

 • Dermaheal Ultra AC,
 • Toscani Slimming cocktail

Növekedési faktoros forte koktél:

 • Dermaheal LL

Hajgyógyászat mezoterápiával

Mezoterápia hajkezelés

A mezoterápia egy teljesen új, alternatív kezelést biztosít a hajhullás megállításában, a haj növekedésének fokozásában, valamint az egészséges haj és fejbőrszerkezet visszaállításában. A mezoterápiás hajkezelés egy olyan nem műtéti, helyi beavatkozás, amely során a fejbőrbe, közvetlenül a hajhagymákhoz juttatjuk be a hatóanyagokat , elsősorban vitaminokat, B-vitamin komplexet, biopeptideket, és őssejtekkel kombinált növekedési faktor komplexet. Új , minden eddiginél hatékonyabb kezelést biztosítanak a biopeptides és a növekedési faktoros komplexek alkalmazása a mezoterápiás hajgyógyászatban. Ezen anyagok táplálják a fejbőrt, javítják annak vérkeringését, fokozzák a hajhagymák mátrix sejtjeinek osztódását, valamint biztosítják a hajszál növekedési, un. anagén fázisának megnyújtását. Gátolják a férfias-típusú, un. androgén hajhullást okozó DHT hormonok szintjének emelkedését.

A kúra eredményeképpen a kezelés megkezdésétől számított kb. 1 hónap múlva megszűnik a fejbőr korpássága, zsírosodása, a meglévő hajszálak megerősödnek, megvastagodnak. Új „pihe” hajszálak megjelenésére kb. 3 hónap múlva számíthatunk. A kezelés során újjászületik a fejbőr. A haj visszanyeri életerejét, fényesebbé válik, felgyorsul a növekedése, csökken a hullásra való hajlama. A kezelés fájdalommentes, semmilyen formában nem terheli meg a szervezetet, mellékhatásai eddig nem ismeretesek.

A mezoterápiás hajkezelés a leghatékonyabb kezelés mind a vitaminhiányból adódó, mind az un. androgén típusú hajhullások kezelésében.

Vitaminhiányból eredő hajhullás kezelése mezoterápiával

MezoterápiaTapasztalatok szerint az egyenletesen elvékonyuló hajszálak utalnak rá, amely gyakran a fejbőr egész területére kiterjed. Elsősorban a nőket érintő probléma, hiszen a menstruáció, terhesség, szoptatás során fontos építőanyagok(vas, nyomelemek) használódnak el szervezetükből, amelyek pótlására kevesen fordítanak gondot. Ugyan ez a helyzet súlyosabb, esetleg hosszan tartó betegség esetén, műtétek után is. A hajveszteség felgyorsul, hajhullás alakul ki. A vitaminhiányból eredő hajhullás kezelésére a Toscani Hair Plus koktélt, és a Dermaheal Ultra HL komplexeket alkalmazzuk.

Férfias vagy androgén típusú, genetikai hajhullás kezelése mezoterápiával

Bármely életkorban elkezdődhet, akár már a tizenéves kor közepén is. Általában a homloktájon vagy a fejtetőn kezdődik, s onnan halad hátrafelé. Egyeseken kisfokú a hajhullás, és csak visszahúzódik a hajhatár, vagy egy kicsi kopasz folt keletkezik a fejen hátul. Másoknál – főként, ha fiatalon kezdődött a haj hullása – a fejtető kopasszá válik, míg oldalt és a fejtető hátsó részén a haj megmarad. A hajritkulás oka, a DHT hormon nagyobb mennyiségben történő felhalmozódása a problémás területeken. Fokozza a problémát még a hajhagymák fokozott DHT hormon érzékenysége is, amely genetikai adottságokra vezethető vissza. MezoterápiaA DHT hormon ugyanis lerövidíti a hajszálak növekedési ciklusát, sorvassza a hajtüszőt, elvékonyítja, majd végül hatékony hajgyógyász kezelés nélkül elpusztítja a hajszálat. A férfiak mellet a nőket is érinti ez a probléma, és kialakulása nem feltétlenül utal a hormonháztartás egyensúlyának felbomlására, vagy a férfi, un. androgén hormon túlsúlyára.
A férfias, un. androgén, vagy genetikai hajhullások kezelésére az Armesso Hair Factor, és a Dermaheal HL növekedési faktoros forte komplexeit alkalmazzuk.
A mezoterápiás hajgyógyászat során alkalmazott hatóanyagok, komplexek:
Hatóanyagok: Dexpanthenol, Biotin, B-vitamin,Q10
Komplexek: Toscani Hair Plus Cocktail
Biopeptides forte koktél: Dermaheal Ultra HL
Növekedési faktoros forte koktél: Armesso Hair Factor, Dermaheal HL

Fontos tudnivalók

A mezoterápiás hajgyógyászat eredményessége nagyban függ attól, hogy milyen régen áll fenn a probléma. Ha már legalább két éve kopasz az adott terület, akkor sajnos javulásra már nem lehet számítani. A hajhullás okának a meghatározása pusztán ránézés alapján nehéz. Az orvos rendszerint mikroszkóp alatt vizsgálja meg a hajszálat, de készíthet bőrbiopsziát, vérvételt is. Ezért a mezoterápiás hajkezelések előtt minden esetben célszerű szakorvosi diagnosztikát kérni, mert a hajhullás típusának pontos ismeretében lehet eredményes kezelést elérni. A kezeléseket szigorú higiéniás körülmények között végezzük, minden kezeléshez egyszer használatos fecskendőket és tűket használunk.

Kezelést kizáró okok

Nem végezhető el a kezelés az alábbi betegségek esetén: Bárminemű idegbetegség, terhesség, gyulladás, lázas állapot, bőrfertőzés, herpesz, súlyos betegségek.
Lidocain, prilocain vagy más érzéstelenítővel szembeni allergia, aszpirin vagy aszpirin tartalmú készítmények, ill. vérhígító szedése.

Kezelési idő

Arckezeléseknél általában 60 perc, test, hajkezeléseknél 30 perc.

Kezelések száma

Arckezelésnél 6 alkalom hetente, testkezeléseknél 4-6 alkalom két hetenente, hajkezeléseknél 10 alkalom, hetente, kéthetente.

Milyen gyakran szükséges ismételni

A kezdeti intenzívebb kúra után az arc, hajkezeléseknél havonta, kéthavonta egy fenntartó kezelés javasolt.

Eredmény

Azonnal látható, A kezelések során a hatás fokozódik. Hightech készülékeink és rendkívül tömény, hatóanyagban gazdag koktéljaink mellékhatás nélküli látványos kezeléseket tesznek lehetővé.

Mi a mezoterápia

A mezoterápia jelenleg a leghatékonyabb orvos-kozmetikai kezelés a hatóanyagok bőrbe történő bejuttatására, mert egyedül ez a módszer képes tökéletesen áttörni a bőr védő, barrier rétegét, lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe történő bejuttatását, ahol rendkívül gyorsan és látványosan tudják kifejteni hatékonyságukat. A kezelések során felhasznált hatóanyagok orvosi tisztaságúak, koncentrációjuk általában 100%. Más módszerekkel, pl. krémekkel, vagy egyéb kozmetikai eljárásokkal(iontoforézis, ultrahang, vasalás) nem vagyunk képesek ilyen mélységekbe bejuttatni ezeket az anyagokat, csak a bőr felszínére. A mezoterápiás kezeléseknél nincs hatóanyag veszteség, a megválasztott hatóanyagok a legideálisabb helyre a sejtekhez kerülnek.

A klasszikus mezoterápiának a tűs mezoterápiát tekintjük, amely során a hatóanyagot egy digitális, akupunktúrás tűt alkalmazó adagolópisztoly segítségével juttatjuk a bőrbe. Az egyre növekvő fogyasztói igényeknek megfelelve néhány éve számos alternatívája jelent meg a szépségiparban. Ilyen alternatíva a dermaroller és a legújabb fejlesztésű mezopen készülék, amelyek alkalmazása során a hatóanyag bejuttatása szintén mikrotűk segítségével történik, de egy adott területen sokkal több mikroinjekciózás végezhető, mint a mezopisztoly alkalmazása során. Ezáltal megnő a kezelés hatékonysága, mivel egy időben több tűszúrás éri a bőrt.

Másik mezoterápiás kezelési alternatíva a tű nélküli mezoterápia, de hívják virtuális mezoterápiának is. A kezelést egy un. elektroporációs készülékkel végezzük, amely működés közben szabad szemmel láthatatlan csatornákat nyit meg a bőrben, amelyeken keresztül akadálytalanul áramlik a hatóanyag a sejtekhez. A hatóanyagok hasznosulása 100%. A kezelés teljes mértékben fájdalommentes, relaxáló hatású. A tű nélküli mezoterápia tökéletes alternatíva azok számára, akik eddig a mezoterápiás kezelésektől a tű használata végett tartották távol magukat.

Gárdai Éva-
eredeti szöveg 2007 wellnesskozmetika
Frissítve-2014

Referencia kozmetika | Alakformálás