Mikrodermabrázió

Gyémántfejes mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió, vagy más néven bőrcsiszolás egy kellőképpen hatékony, ugyanakkor rendkívül eredményes eljárás, hogy a bőr felszínéről gyorsan, kíméletesen, sebképződés nélkül eltávolítsuk az elhalt durva, megvastagodott felső réteget. Más dermabráziós kezelésekhez képest jelenleg a legkorszerűbb eljárás.

Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy amint bekened arcodat a megszokott hidratáló krémeddel, az nyomban eltűnik, és bőröd rövid időn belül ismét szárazzá válik, húzódik. Ennek ellenkezője is megtapasztalható, amikor a zsírosabb bőrök krémezést követően hosszú ideig fénylenek, zsíros tapintásúak.

microdermabrazio

Mindkét jelenséget a bőr legfelső, elhalt hámrétegének a túlzott megvastagodása okozza, amely megakadályozza, hogy a bőrre felvitt tápláló anyagok, a mélyebben elhelyezkedő, életképes sejtekhez eljussanak, és ott kifejtsék látványos hatásukat. Ennek oka lehet egyéni hajlam, de pl. a zsíros bőrök gyakori velejárója. Az életkor előrehaladtával is előbb-utóbb ugyanezt tapasztaljuk, mivel fokozatosan lelassulnak a bőr saját sejtmegújító, illetve leválasztó folyamatai. Nőknél a változókor egyik tünete a bőr kiszáradása, megvastagodása. Lehet betegség következménye is, de külső tényezők is okozhatják.

A gyémántfejes mikrodermabráziós kezelés során gyorsan és hatékonyan távolítjuk el ezt a megvastagodott, durva tapintású, elhalt réteget a bőr felszínéről. Már az első kezelést követően tapasztalni fogod, hogy bőröd simább tapintásúvá, üdévé válik, szinte „fellélegzik”. A bőrcsiszolást szalonunkban szinte az összes arc-kozmetikai kezelések előkészítésére használjuk pl. bőrtisztítás, mezo kezelések, mezopen, mivel alkalmazását követően a kezelésekhez használt hatóanyagok felszívódása jelentősen fokozódik. A kezelés ideje alatt és azt követően sem fogsz semmilyen kellemetlen érzetet tapasztalni, nyugodtan folytathatod napi tevékenységedet, bőröd nem válik pirossá, nincs pörkképződés.A kezelés fényérzékenyítő hatású, ezért a kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.  Ezen időszakokban is kiemelten ügyelni kell a fokozott fényvédelemre, minimum SPF 50+ fényvédőkrémet szükséges használni, valamint a szoláriumozást is szüneteltetni kell a kezelést követően.

Hogyan történik a kezelés?

A mikrodermabráziós kezelés során a készülék kezelőfejét óvatos, simító mozdulattokkal mozgatjuk a bőrön, amely a fejen lévő gyémánt szemcsék segítségével finoman lecsiszolja az elhalt bőrréteget, majd egy vákuum segítségével magába szívja. A kezelési idő arc esetében 5 perc, kiegészítve nyak-dekoltázzsal 10-15 perc. A mikrodermabráziót lehet egyszeri alkalommal végezni, de alkalmazzuk kúraként is, ekkor általában 5-10 alkalom szükséges. Hegek, pigmentfoltok, felszíni ráncok, striák tüneteinek enyhítésére önmagában is alkalmas, ilyenkor 10-20 kezelésre is szükséges lehet, mert ezekben az esetekben a bőrprobléma megszüntetésére leghatékonyabb, célzott kezelés kiegészítéseként alkalmazunk.

A kezelés kontraindikációi:

  • Cukorbetegség
  • Fertőző bőrbetegségek, lázas állapot
  • Gyógyszerek, készítmények, amelyek átmenetileg a bőr elvékonyodását okozzák
  • A közelmúltban történt egyéb hámlasztó kezeléseket követően
  • Nem kizáró ok, de fokozott odafigyelést igényel a kezelés nyáron, ilyenkor gondoskodni kell az UV-sugárzásnak megfelelő (30-50 faktoros) fényvédő készítmény alkalmazásáról.