Rádiófrekvencia

Rádiófekvencia

A rádiófekvencia energiáját évtizedek óta használják orvosi és kozmetikai eljárások során. A kezelés során a kezelőfej két elektródája között a rádiófekvencia hőt generál a dermiszben és a szubkután rétegben. Az eljárás alatt felmelegített zsírszövetben sejtzsugorodást indukálódik, melynek következtében a zsírsejtek membrán falai felnyílnak és a zsírsavak a kötőszövetbe távoznak. A melegítés hatására a zsír a nyirokkeringésbe majd a vérkeringésbe kerül, és a májon keresztül távozik.

Fontos megjegyezni, hogy a felmelegített fibroblaszt sejtek hozzájárulnak a kollagén újratermelődéséhez és az azutáni szövet újjá formázásához, mely szintén hozzájárul a végső kozmetikai eredményhez, a feszesebb, rugalmasabb és élettel telibb bőrképhez.

A rádiófekvencia elsősorban a felszíni (1,5 cm) zsírréteget képes hatékonyan kezelni. Mélyebben fellépő vagy vastagabb zsírszövet esetén az eljárást mindenképpen kombináljuk kriolipolizis kezeléssel.

A kezelés hatékonyságának növelése érdekében egyes esetekben ajánlott cellulitkezelő, zsírbontó vagy kötőszövet erősítő mezoterápiás szérumok használata.

Referencia kozmetika | Alakformálás