Arcvasalás

Arcvasalás a kozmetikában

ArcvasalásA kozmetikában és a bőrápolásban is régóta használatos eljárás a hideg és meleg váltakozó fiziológiai hatása. Ez jó hatással van egyaránt az immunrendszerre, közvetlen hatása élénkítő, frissítő.

A kozmetikában erre kifejlesztett eszköz, az arcvasaló, ami szintén a hideg és meleg jótékony hatásaival juttatja a hatóanyagot a bőr mélyebb rétegeibe, amellett, hogy önmagában is kifejti jótékony hatásait.

Az arc bőre a leghőérzékenyebb terület, itt mintegy 16-19 hideg pont van négyzetméterenként, a meleg pontok szorosan helyezkednek el egymás mellett.  45°C fok felett a meleg érzetért felelős receptorok inaktiválódnak és helyüket a fájdalom érzetért felelős receptorok veszik át. Ezzel megelőzve a bőr komolyabb sérülését és égését.

Az arcvasalás meleg fázisa

Az arcvasalás meleg fázisa megnyitja a pórusokat, ezzel elősegítve a hatóanyagok mélyebb rétegbe való felszívódását. Az ereket tágítja, így fokozza a vérkeringést, serkenti a verejtékezést, ezzel elősegítve a detoxikációt. Az izmokat ellazítja, ezzel oldja a ráncokat.

Az arcvasalás hideg fázisa

A hideg fázis, mintegy hatóanyagcsapdaként bezárja a bőrbe a hatóanyagokat. A hajszálereket összehúzza, feszesíti a bőrt és fokozza az izomtónust. Csökkenti a szem alatti duzzanatot, táskákat.
A két érzet váltakozásával lehet fokozni a bőr rugalmasságát, feszességét.

Referencia kozmetika | Alakformálás