Fájdalom mentes sminktetoválás

Sok sminktetováló márka hirdeti magát fájdalommentes sminktetoválásként, azonban ez így önmagában egyik esetben sem igaz. Abban valóban nagy különbségek tapasztalhatók, melyik készülék, ill. technológia mekkora igénybevételt jelent a bőrnek, de ahhoz, hogy fájdalommentességet, vagy a lehető legkisebb fájdalomérzetet biztosítsam a vendég számára, érzéstelenítő készítmény alkalmazása általában minden esetben szükséges.

Az igazán minőségi sminktetováló készülékek, mint az általam használt Long-Time-Liner és a Permanent System készülékek a legvékonyabb akupunktúrás tűvel dolgoznak, ezért más készülékekkel összehasonlítva a legkevésbé fájdalmas technológiának számítanak. Ezek a tűk a csak a bőr legfelső rétegébe hatolnak be, ahol még nincsenek fájdalomérzékelő receptorok, ezért a legkisebb érzékenységet okozzák. A digitális készülékek használatával például a szemöldöktetoválás sok esetben egyáltalán nem igényel fájdalomcsillapítást. Szintén a fájdalomérzet minimalizálását segíti, hogy a Permanent System készülék biztonsági tűmodulja több tűs tűsorok egyidejű alkalmazását is lehetővé teszi, ezáltal lényegesen több pigment juttatható be ugyanazon idő alatt, lerövidítve ezáltal a beavatkozás időtartalmát. A több tűsoros megoldás abban is előny, hogy a bőrfelszínre érkező nyomás egyenletesebben oszlik el a bőr felszínén, csökkentve ezáltal a sminktetoválás okozta kellemetlen érzetet. Saját tapasztalatom, hogy a több tűs tűmodulok használata gyorsabbá, könnyebbé teszi a sminktetoválás készítését, mely a vendég számára jelentősen csökkenti a kellemetlen érzetet.

Annak érdekében, hogy a sminktetoválást teljesen fájdalommentessé, vagy alig érezhetővé tudjam tenni mintegy 4-5 – féle, különböző hatóanyagú, korszerű és hatékony érzéstelenítő készítményt alkalmazok egyéni érzékenységtől függően.

A fájdalomérzet kizárásában, ill. minimalizálásában természetesen nagy szerepet játszik közel 20 éves sminktetoválói gyakorlatom, hogy a sminktetoválásaimat rutinból, magabiztosan és a legnagyobb odafigyeléssel végzem.

Referencia kozmetika | Alakformálás