Fájdalommentes sminktetoválás

Sok sminktetováló márka hirdeti magát fájdalommentes sminktetoválásként, azonban ez így önmagában egyik esetben sem igaz. Abban valóban nagy különbségek tapasztalhatók, melyik készülék, illetve technológia mekkora igénybevételt jelent a bőrnek, de ahhoz, hogy valóban fájdalommentességet tudjunk biztosítani, érzéstelenítő készítmény alkalmazása általában minden esetben szükséges, és fontos szerepet tölt be a szakember hozzáértése, tapasztalata is.

Annak érdekében, hogy a sminktetoválást teljesen fájdalommentessé, vagy alig érezhetővé tudjuk tenni, a legkorszerűbb, mintegy 4 – 5–féle, különböző hatóanyagú, valóban hatékony és biztonságos érzéstelenítő készítményt alkalmazunk egyéni érzékenységtől függően.

A fájdalomérzet kizárásában, illetve minimalizálásában természetesen nagy szerepet játszik közel 20 éves sminktetoválói gyakorlatunk, hogy a sminktetoválásainkat rutinból, magabiztosan és a legnagyobb odafigyeléssel végezzük.

Hogyan történik az érzéstelenítés?

A sminktetoválás megkezdése előtt az érzéstelenítő hatás létrejöttéhez felületi érzéstelenítést alkalmazunk, krémet, zselét, ill. egy újdonságnak számító tapaszt helyezünk a bőrre. Ezt néhány percig szükséges a bőr felületén hagyni, majd eltávolítást követően a terület érzéketlensége már jól érezhető. Ez az előérzéstelenítés még nem biztosít tökéletes érzéketlenséget, de jelentősen mérsékeli az esetleges kellemetlen érzetet. Miután elkezdtük a sminktetoválást, már egy folyékony érzéstelenítőt használunk, melyet bedörzsölünk a bőrbe. Ez a készítmény kiválóan felszívódik a már kissé nyitott bőrfelszínen, és az esetek többségében tökéletes érzéketlenséget biztosít. A hatás fenntartása érdekében az ecsetelést többször megismételjük, igény esetén gyakrabban.

Valóban nem fogok semmilyen fájdalmat érezni?

Ne hagyd magad, hogy mások elrémísszenek, a fájdalmas sminktetoválások ideje már lejárt! Mi a sminktetoválásaink során különös gondot fordítunk arra, hogy maximális érzéstelenítő hatást biztosítsunk, és fájdalmat egyáltalán ne érezzél! Minimális kellemetlenséget esetleg csak a tetoválás megkezdésekor érezhetsz, ez általában 1-2 perc. Ezt követően már hatékonyan alkalmazzuk folyékony érzéstelenítő készítményünket, mely szinte 100%-os érzéstelenítő hatást fejt ki, hosszú időre. Amennyiben szükségesnek érzed, az érzéstelenítő ecsetelés bármikor megismételhető, igény esetén gyakoribbá tehető. Az érzéstelenítő hatás a tetoválást követően kb. fél-egy óra alatt fokozatosan megszűnik.

Fontos, milyen sminktetováló készüléket, technológiát használnak?

Az igazán minőségi sminktetováló készülékek, mint az általunk használt csúcskategóriás készülékek a legvékonyabb akupunktúrás tűvel dolgoznak, ezért más készülékekkel összehasonlítva a legkevésbé fájdalmas technológiának számítanak. Ezek a tűk a csak a bőr legfelső rétegébe hatolnak be, ahol még nincsenek fájdalomérzékelő receptorok, ezért a legkisebb érzékenységet okozzák. A digitális készülékek használatával például a szemöldöktetoválás sok esetben egyáltalán nem igényel fájdalomcsillapítást. Szintén a fájdalomérzet minimalizálását segíti, hogy készülékeink biztonsági tűmodulja több tűs tűsorok egyidejű alkalmazását is lehetővé teszi, ezáltal lényegesen több pigment juttatható be ugyanazon idő alatt, lerövidítve ezáltal a beavatkozás időtartalmát. A több tűsoros megoldás abban is előny, hogy a bőrfelszínre érkező nyomás egyenletesebben oszlik el a bőr felszínén, csökkentve ezáltal a sminktetoválás okozta kellemetlen érzetet. Saját tapasztalatunk, hogy a több tűs tűmodulok használata gyorsabbá, könnyebbé teszi a sminktetoválás készítését, mely a vendég számára jelentősen csökkenti a kellemetlen érzetet.