Kavitációs zsirbontás

Mi a kavitációs zsírbontás, mik azok a kavitációs hullámok?

A kavitációs zsírbontás azon fizikai jelenség következménye, mely akkor következik be, ha egy anyag (estünkben a zsírszövet) folyadék fázisból hirtelen gáz fázisba megy át.
A kavitációs hullámok 40 kHz-es speciális ultrahang hullámok, melyek energiájának hatására a zsírsejtek belsejében tömeges mértékben képződnek mikro-buborékok. A sejtmembrán két oldalán létrejövő nyomásváltozások hatására a buborékok berobbannak, és az egymást erősítő lökéshullámok szétfeszítik a zsírsejtek membránját. Az abban lévő triglicerid szétfolyik a sejt közötti térben, ahonnan a nyirokrendszeren és vénás keringésen keresztül távozik.

Mi kell a sikerhez?

A kavitációs zsírbontás hatékony zsírcsökkentő eljárás, azonban a látványos eredmények érdekében elengedhetetlenül fontos a megfelelő folyadékfogyasztás. A napi 2,5- 3 liter folyadékra a szervezetnek a zsírok-salakanyagok tökéletes kiürítése miatt van szüksége, ennek hiányában sajnos előfordulhat, hogy a felszabadult zsír egyéb testtájékon épül vissza az ott található zsírsejtekbe. Ezentúl a folyamat hatékonyságát fokozza minden nyirok- és vérkeringést serkentő eljárás (vákuum, nyirokmasszázs, hullámmasszázs) illetve kardió testmozgás.

Milyen eredmény várható?

A kavitációs kezelés során alkalmanként 2-3 centiméter zsír is “leolvadhat” a has, csípő, comb, lovaglónadrág, fenék, vagy a felkar területén felhalmozódott és lerakódott “makacs” zsírfeleslegből.
Ezen felül a kavitáció kiemelkedő hatása az, hogy stimulálja a vérkeringést, így új kollagén termelődik. A zsírsejtek szétrombolása csökkenti a kollagén egyenletességét a narancsbőr göröngyeiben, ennek eredményeképpen javítja a narancsbőrös bőr megjelenését.

Milyen más testkezelő eljárásokkal kombinálható a kezelés?

Rendkívül jól kiegészítő kezelése a kriolipolízisnek, azonban alkalmazása nem javallott közvetlenül kriolipolízis után. Mindemellett rendkívül jól kombinálható rádiófekvenciás testkezeléssel és aromaterápiás tekercseléssel. Személyre szabott kezelési tanácsokért forduljon bármely tapasztalt kozmetikusunkhoz!

Milyen testrészeken alkalmazzuk?

Has (oldalt és középen)
Fenék
Külső comb
Belső comb
Kar

Hány alkalom szükséges, milyen gyakorisággal:

Problémától, kezelt területtől függően 6, de akár 10 alkalmas kúrák javasoltak. Célszerű más testkezelésekkel kombinálni.
Heti 1 kezelés ajánlott

Mikor nem alkalmazhatjuk:

– szívbetegség
– pace-maker, fémprotézis
– máj vagy veseműködés elégtelensége
– nem kezelt cukorbetegség
– terhesség, szoptatás
– epilepszia
– fertőző betegség, láz
– fülpanaszok
– magas vérnyomás
– sebes bőr
– daganatos megbetegedés
– trombozis esetén

Árak

Kavitáció területenként (30’gépidő+ 20’ hullámnyirokmasszás) 8.000.-
Kavitáció 2 terület (60’ gépidő+ 20’ hullámnyirokmasszás) 14.000.-
6 alkalmas bérlet 1 területre (30’ gépidő + 20’ hullámnyirokmasszás/ alkalom) 40.000.-
6 alkalmas bérlet 2 terület (60’ gépidő+ 20’ hullámnyirokmasszás/alkalom)

Referencia kozmetika | Alakformálás