Tű nélküli mezoterápia

Tű nélüli mezoterápia -  Koncentrált hatóanyagokkal a sejtekhez!

A tű nélküli mezoterápia jelenleg egyedülállóan hatékony és látványos bőrfiatalító, anti-aging kezelés. Hatékonyságának alapja, hogy koncentrált, orvosi tisztaságú hatóanyagokat juttatunk a bőr sejtjeihez, amelyek hasznosítva ezeket, maximálisan érezhető regenerációt biztosítanak a bőr külső, tapintható felszínén is.

Mezoterápia szakértelemmel

Szalonunk 2006-ban, hazánkban az elsők között kezdett el mezoterápiás kezeléseket végezni. Azóta több ezer tűs, tű nélküli mezoterápiás és mezopen kezelést végeztünk, így jelentős szakmai tapasztalatra tettünk szert. A hagyományos tűs mezoterápiaval kezdtük, mely során egy úgynevezett mezopisztoly segítségével a megfelelő mélységbe juttatjuk a szükséges hatóanyagot a bőrbe. Jelenleg az ilyen kezeléseket már csak orvosok végezhetik, nekünk a kozmetikában erre nyújt tökéletes alternatívát a tű nélküli mezoterápia.

Kozmetikánkban megtalálhatók a legújabb fejlesztésű mezoterápiás készülékek, melyeket kiemelt odafigyeléssel választottunk ki: tű nélküli mezoterápiás készülék és a mezopen. Ezeknél a kezeléseknél, az egyik legfontosabb, hogy orvosi tisztaságú hatóanyagokkal dolgozzunk, mivel a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk be azokat. Köszönhetően annak, hogy cégünk import tevékenységet végez, egyedülállóan több, mint 60 féle mezoterápiás hatóanyagot alkalmazunk. Rendelkezésünkre állnak a legújabb fejlesztésű, például a botox hatású Argireline, a feltöltő hatású Hyaluronsav, valamint peptid és növekedési faktor tartalmú mezoterápiás hatóanyagok, amelyek rendkívüli bőrmegújító hatást garantálnak. Ezen feltételek lehetővé teszik számunkra, hogy minden vendégünknek személyre szabott és látványosan eredményes kezeléseket végezzünk.

Mi, a Wellness Kozmetika szakemberei, a mezoterápia oktatásában is elhivatottak vagyunk, tanfolyamok keretében is oktatjuk ezt az eljárást szépségipari szakembereknek.

Mi a mezoterápia?

A mezoterápia, mint hatóanyagbeviteli mód több, mint fél évszázada ismert. A szó eredete görög, mesos = közép, therapia = törődni szavakból tevődik össze. A jelenleg a leghatékonyabb orvos-kozmetikai kezelés a hatóanyagok bőrbe juttatására, mert egyedül ez a módszer képes tökéletesen áttörni a bőrt védő barrier réteget. Ezzel lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe juttatását, ahol rendkívül gyorsan és látványosan tudják kifejteni jótékony hatásukat. A kezelések során orvosi tisztaságú, magas koncentrációjú hatóanyagokat használunk. Más módszerekkel, például krémekkel, vagy a hagyományos kozmetikai eljárásokkal (iontoforézis, ultrahang) nem vagyunk képesek ilyen mélységekbe juttatni ezeket az anyagokat. A mezoterápiás kezeléseknél nincs hatóanyag veszteség, a megválasztott hatóanyagok közvetlenül a sejtekhez kerülnek.

A mezoterápia típusai

 • tűs mezoterápia – ezt az eljárást kizárólag orvosok végezhetik egy un. mezopisztoly segítségével beinjekciózzák a hatóanyagot a sejtekbe
 •  mezopen – kozmetikusok számára is engedélyezett eljárás, mely esetben az un. mezopen készülék kezelőfeje mikrotűket tartalmaz, a tű rendkívül gyors mozgása által apró sérülések jönnek létre a bőrben, amelyeken át a hatóanyag leszivárog a mélyebb rétegekbe
 • tű néküli mezoterápia – elektroporációnak is nevezik, egy olyan eljárás, ahol egy un. tű nélküli mezo készülék segítségével ideiglenesen megnyitjuk a bőr szerkezetét, láthatatlan „csatornák” jönnek létre, amelyeken keresztül a hatóanyag leszivárog a mélyebb rétegekbe.

A tű nélküli mezoterápia kezelés

Lényege, hogy speciális elektromágneses hullámok segítségével a sejteket átrendezve „csatornákat” nyit a bőrben, melyeken keresztül lejut a hatóanyag a bőr mélyebb rétegeibe. Itt találhatók ugyanis azok a sejtek, amelyek „magukba szívva” a célzott és koncentrált hatóanyagokat képesek regenerálódni, megújulni, jelentős javulást eredményezve a bőr felszíni megjelenésében.Nincs jelenleg még egy ilyen hatékony kezelés, amely ezt a feladatot ilyen tökéletesen teljesítené.

A tű nélküli mezoterápia vagy más néven elektroporáció a non-invazív, vagyis a bőrön sérülést nem okozó kezelések közé tartozik, ugyanis a kezelés során megnyitott csatornák a kezelés befejezésével azonnal összezáródnak, ezért nincs semmilyen sérülés, bőrpír vagy gyógyulási idő.

Tű nélüli mezo kezelések az igényeidnek megfelelően

 • Anti-aging bőrfiatalító kezelés
 • Hidratáló kezelés
 • Pigmentfolt halványító kezelés
 • Aknés bőr kezelés
 • Cellulit kezelés
 • Fogyasztó kezelés
 • Haj kezelés - akár hormonális típusú, akár vitaminhiány vagy stressz következtében kialakult hajhullás kezelése
Mezoterápia
Mezoterápia

Koncentrált, orvosi tisztaságú hatóanyagok

Bármely mezoterápiás kezelésről van szó a kezelések során orvosi tisztaságú hatóanyagokat alkalmazunk. Az argireline nevű hatóanyag, amely a Botox kozmetikai változata, a mimikai izmok okozta ráncok enyhítésével. A peptides és növekedési faktoros készítmények egy teljesen új irányvonalát képviselik a mezoterápiás hatóanyagoknak, hiszen képesek „munkára” bírni a már „alvó” sejtjeinket, így képesek helyreállítani a bőr egészséges működését. Ezáltal minden eddiginél eredményesebb kezeléseket tudunk végezni.

Kezeléseink minőségére garancia, hogy hatóanyagainkat olyan neves, nemzetközi hírű gyártóktól szerezzük be, mint a TOSKANI és a DERMAHEAL. Ezen gyártóknál elsődleges szempont a hatóanyagok 100%-os tisztasága és megfelelő koncentráltsága, valamint élen járnak a hatóanyagok kutatásban és az újabb és újabb hatóanyagok kifejlesztésben.

Fokozzuk a kezelés eredményét!

Még látványosabb eredményt érünk el, ha a két mezoterápiás kezelést egy időben kombináljuk! Előszőr elvégzünk egy mezopen kezelést, majd a tű nélküli mezo kezelés segítségével még hatásosabban juttatjuk le a bőr sejtjeihez a hatanyagokat!
Nem kell kellemtelen érzettől tartanod!

A tű nélküli mezo kezelés kellemes, nyugtató, teljes mértékben fájdalommentes. Tökéletes alternatíva azok számára, akik eddig a mezoterápiás kezelésektől a tű használata miatt távol tartották magukat. A tű nélküli mezo előnye még, hogy nem kell gyógyulási idővel számolni, a kezelést követően folytathatod napi tevékenységedet, munkádat és a nyári időszak alatt is alkalmazható!

 

wellnessre-hatoanyag
SunProtection

Milyen gyakran szükséges?

A tű nélküli mezoterápiát célszerű kúraszerűen alkalmazni, mivel így tartósabb és jobb eredményeket tudunk elérni. Érdemes évente legalább egyszer egy kezelés sorozatot igénybe venni, mellyel nagyon jól fenntarthatók a már korábban elért eredmények.

 • Egy kúra 4-6 alkalomból áll és hetente 1 kezelést ajánlunk
 • A kezelés időtartama 1-1,5 óra

Utóápolási tanácsok

Természetesen a kezelés előtt kozmetikusaink minden esetben konzultálnak a vendéggel, felmérik a kezelni kívánt bőr problémákat. Az otthoni ápoláshoz is adnak tanácsokat, ami szintén nagyon fontos, mivel az otthon használt termékekkel tovább fokozhatók, ill. eredményesen fenntarthatók a kezelés során elért eredmények. Tehát nem mindegy milyen utóápoló készítményeket használunk, de mi ebben is segítünk.

A tű nélküli mezo ellenjavallatai

 • fertőző bőrbetegségek, gyulladt bőr, friss sebek, tetoválás, bőrrák
 • nagyon vékony, nagyon érzékeny bőr
 • lázas állapot, legyengült immunrendszer (daganatos betegségek)
 • műtétek után 40 nappal, botox kezelés után is, illetve a botox-val kezelt felületen soha!
 • terhesség
 • pacemaker
 • epilepszia
 • zavart tudatállapot esetén
 • Roaccutan kezelés alatt