Mezopen

Mezopen kezelés - több kollagén - feszesebb bőr!

A mezopen jelenleg az egyik leginnovatívabb és leghatékonyabb bőrfiatalító, anti-aging kezelés. Alkalmazása néhány hét alatt igazi megújulást és regenerálódást jelent a bőrnek. Hatékonyságának alapja a kollagén termelődésének generálása és koncentrált, steril mezoterápiás hatóanyagok bejuttatása a bőr sejtjeihez.
Szalonunk saját kozmetikai importcégünk referenciaszalonja is egyben, ezért kozmetikusaink jelentős szakmai tapasztalattal és naprakész tudással rendelkeznek a mezopenes kezelésekben. Egyedülálló módon mintegy 60(!) különböző mezoterápiás ampulla és szérum áll rendelkezésünkre, minden vendégünknek biztosítva a hatékony és személyre szabott mezopen kezeléseket!

Mezopen

Mezokezelések szakértelemmel!

Szalonunk 2006-ban, hazánkban az elsők között kezdett el mezoterápiás kezeléseket végezni. Azóta több ezer tűs, tű nélküli mezoterápiás és mezopen kezelést végeztünk, így jelentős szakmai tapasztalatra tettünk szert.
A hagyományos tűs mezoterápiaval kezdtük, mely során egy úgynevezett Mezopisztoly segítségével a megfelelő mélységbe juttatjuk a szükséges hatóanyagot a bőrbe. Jelenleg az ilyen kezeléseket már csak orvosok végezhetik, nekünk a kozmetikában erre nyújt tökéletes alternatívát a mezopen.

Kozmetikánkban megtalálhatók a legújabb fejlesztésű mezoterápiás készülékek, melyeket kiemelt odafigyeléssel választottunk ki: tű nélküli mezoterápiás készülék és a mezopen. Ezeknél a kezeléseknél az egyik legfontosabb, hogy orvosi tisztaságú hatóanyagokkal dolgozzunk, mivel a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk azokat. Köszönhetően annak, hogy cégünk import tevékenységet végez, egyedülállóan több, mint 60 féle mezoterápiás hatóanyagot alkalmazunk. Rendelkezésünkre állnak a legújabb fejlesztésű anyagok, például a botox hatású Argireline, a feltöltő hatású Hyaluronsav, valamint peptid és növekedési faktor tartalmú mezoterápiás hatóanyagok, amelyek rendkívüli bőrmegújító hatást garantálnak. Ezen feltételek lehetővé teszik számunkra, hogy minden vendégünknek személyre szabott és látványosan eredményes kezeléseket végezzünk.

Mi, a Wellness Kozmetika szakemberei, a mezoterápia oktatásában is elhivatottak vagyunk, tanfolyamok keretében is oktatjuk ezt az eljárást szépségipari szakembereknek.

A mezoterápia típusai

 • tűs mezoterápia – ezt az eljárást kizárólag orvosok végezhetik egy un. mezopisztoly segítségével beinjekciózzák a hatóanyagot a sejtekbe
 • mezopen – kozmetikusok számára is engedélyezett eljárás, mely esetben az un. mezopen készülék kezelőfeje mikrotűket tartalmaz, a tű rendkívül gyors mozgása által apró sérülések jönnek létre a bőrben, amelyeken át a hatóanyag leszivárog a mélyebb rétegekbe
 • tű néküli mezoterápia – elektroporációnak is nevezik, egy olyan eljárás, ahol egy un. tű nélküli mezo készülék segítségével ideiglenesen megnyitjuk a bőr szerkezetét, láthatatlan „csatornák” jönnek létre, amelyeken keresztül a hatóanyag leszivárog a mélyebb rétegekbe.

Mi a mezoterápia?

A mezoterápia, mint hatóanyagbeviteli mód több, mint fél évszázada ismert. A szó eredete görög, mesos = közép, therapia = törődni szavakból tevődik össze. A jelenleg a leghatékonyabb orvos-kozmetikai kezelés a hatóanyagok bőrbe juttatására, mert egyedül ez a módszer képes tökéletesen áttörni a bőrt védő barrier réteget. Ezzel lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe juttatását, ahol rendkívül gyorsan és látványosan tudják kifejteni jótékony hatásukat. A kezelések során orvosi tisztaságú, magas koncentrációjú hatóanyagokat használunk. Más módszerekkel, például krémekkel, vagy a hagyományos kozmetikai eljárásokkal (iontoforézis, ultrahang) nem vagyunk képesek ilyen mélységekbe juttatni ezeket az anyagokat. A mezoterápiás kezeléseknél nincs hatóanyag veszteség, a megválasztott hatóanyagok közvetlenül a sejtekhez kerülnek.

 

Mezopen

Mezopen kezelések az igényeidnek megfelelően

 • Anti-aging bőrfiatalító kezelés
 • Hidratáló kezelés
 • Pigmentfolt halványító kezelés
 • Aknés bőr kezelés
 • Cellulit kezelés
 • Fogyasztó kezelés
 • Haj kezelés - akár hormonális típusú, akár vitaminhiány vagy stressz következtében kialakult hajhullás kezelése

A mezopen kezelés

A mezopennel közvetlenül mechanikai módon mikrotűk segítségével hatóanyagbeviteli csatornákat hozunk létre a bőr felszínén. Ezeken a mikro réseken keresztül jut le a célzott hatóanyag a bőr mélyebb rétegeibe.

A mezopen egyik fantasztikus előnye, hogy a mikrotűk sérüléseket okoznak a bőrön, amelyek beindítják a bőr saját regenerációs és önmegújító folyamatait. A bőrregenerációs folyamat eredményeként fokozódik a kollagén termelés, ezáltal a bőr feszesebbé, fiatalosabbá válik. Ezért is hívjuk ezeket a kezeléseket kollagén indukciós kezelésnek.

A csatornák a kezelést követően fokozatosan záródnak be, a modern technológiának köszönhetően a mezopen kezelések után a bőr regenerálódása csak pár napot vesz igénybe. Egyéntől függ, hogy milyen gyors a gyógyulási folyamat a kezelés után és kiemelt figyelmet kell fordítani az otthoni ápoló termékek minőségére, összetevőire is. Kozmetikusaink minden esetben megfelelő utóápolási tanácsokkal látják el a vendégeinket.

Koncentrált, orvosi tisztaságú hatóanyagok

Bármely mezokezelésről legyen szó, a kezelések során koncentrált, orvosi tisztaságú hatóanyagokat alkalmazunk. Az argireline nevű hatóanyag, amely a Botox kozmetikai változata, a mimikai izmok okozta ráncokat enyhíti. A peptides és növekedési faktoros készítmények egy teljesen új irányvonalát képviselik a mezoterápiás hatóanyagoknak, hiszen képesek „munkára” bírni a már „alvó” sejtjeinket, így helyreállítják a bőr egészséges működését, ezáltal minden eddiginél eredményesebb kezeléseket tudunk végezni.
Kezeléseink minőségére garancia, hogy hatóanyagainkat olyan neves, nemzetközi hírű gyártóktól szerezzük be, mint a TOSKANI és a DERMAHEAL. Ezen gyártóknál elsődleges szempont a hatóanyagok 100%-os tisztasága és megfelelő koncentráltsága, valamint élen járnak a hatóanyagok kutatásban és az újabb és újabb hatóanyagok kifejlesztésben.

Toskani

Fokozzuk a kezelés eredményét!

Még látványosabb eredményt érünk el, ha a két mezoterápiás kezelést egy időben kombináljuk! Előszőr elvégzünk egy mezopen kezelést majd elektroporációs kezelés segítségével még hatásosabban juttatjuk le a bőr sejtjeihez a hatanyagokat!

Nem kell tartanod a kellemetlen érzéstől!

A kezeléseket speciális érzéstelenítés mellett végezzük, így az esetek 95%-ban teljesen fájdalommentesek. Azon vendégeinknek, akik Lidocain érzékenyek vagy tartanak a tűktől, fel tudunk kínálni két alternatívát is. Az egyik, hogy a mezopen készülékhez már rendelkezésünkre állnak nanotűs fejek, melyek csak 0,3mm mélységben dolgoznak, így teljesen fájdalommentes a kezelés. A másik lehetőség, pedig a tű nélküli mezoterápiás kezelés, melynél egyáltalán nem alkamazunk tűket.

A mezopen esetén ne a hagyományos injekciós tűben gondolkozzunk, hanem apró különböző számú mikro vagy nano tűket tartalmazó fejeket használunk, amelyek nagyon gyors mozgással láthatatlan és alig érezhető csatornákat nyitnak a bőrben. Bőrtípustól, bőr állapottól vagy problémától függően választjuk ki ezeket a kezelőfejeket.

Utóápolási tanácsok

A kezelést követően a bőr enyhén kipirosodik. Nagyon fontos, hogy a mezopen kezelés fényérzékenyítő kezelés, ezért kezelések után 50+ faktoros fényvédőt kell használni. Természetesen kozmetikusaik részletes tanácsokkal fognak ellátni az utópolást illetően. Az átlagosnál nagyobb mennyiségű és jó minőségű, ha lehet kimondottan mezoterápiás kezeléshez készült utóápoló krémet kell használni a kezelést követő napokban, valamint kerülni kell a napozást, szoláriumozást a kezeléseket követő 30 napban!

Toskani

Milyen gyakran szükséges?

A mezopen kezelést célszerű kúraszerűen alkalmazni, mivel így igazán látványos és egyben tartós eredményeket tudunk elérni. Ezen felül érdemes évente legalább egyszer egy kezelés sorozatot igénybe venni, mellyel nagyon jól fenntarthatók a már korábban elért eredmények.

 •  Egy kúra 4-6 alkalomból áll és hetente 1 kezelést ajánlunk
 • A kezelés időtartama 1-1,5 óra

A mezopen kezelés ellenjavallatai

 •  fertőző bőrbetegségek, gyulladt bőr, friss sebek, tetoválás, bőrrák
 • vérzékenység
 • nagyon vékony, nagyon érzékeny bőr
 • lázas állapot, legyengült immunrendszer (daganatos betegségek)
 • műtétek után 40 nappal, botox kezelés után is, illetve a botox-val kezelt felületen soha!
 • terhesség
 • pacemaker
 • epilepszia
 • zavart tudatállapot esetén
 • Roaccutan kezelés alatt
 • nyári időszak