Smink

Alkalmi smink? Esküvői smink? Nappali smink?
Hogyan sminkeljük magunkat?

smink

A profin elkészített sminkkel Ön garantáltan vonzóbb, magabiztosabb lesz. Kérésére személyes tanácsadással is szolgálunk és megtanítjuk Önt a sminkelés “fortélyaira”.

Sminkelés gyorsan, mégis eredményesen

smink-ecsetek

 1.  A smink megkezdése elött alaposan tisztítsuk még arcunkat a felesleges szennyeződésektől, méreganyagoktól a bőrtípusunknak megfelelő arctejjel, majd tonizáljunk!
 2. Alapozás elött ajánlatos vékonyan bekrémezni bőrünket, a hidratálás érdekében, valamint, hogy megelőzzük a bőr kiszáradását.
 3. Az alapozás a bőrünk színének megfelelő, jó minoségű alapozóval történjen. Az alapozás szépsége a természetességben rejlik, ezt pedig vékony, de alapos fedéssel tudjuk elérni. Ehhez a lépéshez tanácsos nedves alapozószivacsot használni.
 4. A következő lépés a púderezés. A legjobb eredményt porpúderrel érhetjük el, hiszen ezt nagy ecsettel egyenletesen el tudjuk oszlatni az arcon. Eredmény: tartós smink, matt arc.
 5. Szemöldökceruzával javíthatunk szemöldökünk hibáin. Vigyázzunk, hogy a hatás itt is természetes maradjon! Színe legyen azonos a haj-, vagy a szemöldök színével.
 6. A pirosító élettelivé teszi és formálja arcunkat. Ügyeljünk, hogy ebből is hasonlóan, mint az alapozóból minimális mennyiséget vigyünk fel!
 7. Mielött felvinnénk szemhéjpúderünket, szemceruza segítségével a szemhéj közepétol a külső sarok felé, majd visszatérve a középponthoz húzzunk egy vonalat (kontúrt) a szem belső feléig ezzel a lépéssel tartósabb sminket érünk el. A berajzolt vonalat fültisztító pálcikával (applikátorral) könnyen el tudjuk dolgozni, így az erős kontúron finomítani, halványítani tudunk.
 8. A szemhéj festésekor három színt világosat, sötétet és egy köztest használjunk. A szemhéj belső zugába vigyük fel a világos tónust, a szemhéj külso zugába a sötétebb árnyalatot, majd középre egy élénk színt. Végül applikátorral mossuk össze a színek kontúrjait. A “vadabb” tekintetet eléréséhez, a sötétebb árnyalatot kifelé és felfelé vigyük fel, esetleg az alsó szemhéj vonalát is kiemelhetjük, például fekete színnel.
 9. A szempilla spirálozás során, a szebb hatás érdekében jobbra és balra is mozgassuk az ecsetet. Egy nappali sminkhez érdemes fekete szempillaspirált használni, a különlegesebb színeket tartogassuk más alkalmakra.
 10. A sminkelés alapvető része a száj kiemelés, szájfényezés, rúzsozás. Sokan vannak azonban, akik nem kedvelik a rúzs használatát. Amennyiben Ön is közéjük tartozik, ajánljuk a világos, pasztell színeket, vagy szájfény használatát. Először is kontúrceruzát használunk itt is, így szánk esztétikai hibáit könnyen korrigálhatjuk. Vékony szájat nagyon szépen ki lehet emelni, ha a kontúron kívül halványan fehér kontúrt is teszünk, amit a szájkontúrral összemosunk. A rúzs tovább fennmarad, ha az első rétegre kevés porpúdert viszünk fel, majd újabb réteget teszünk rá ugyanabból az árnyalatból.
  Sminkelési tanácsok, segítség szemüvegeseknek!
  Szereted magad sminkelni, de szemüveg viselésekor nem tudod hogyan alkalmazd a színeket?
  Ez a kis összefoglaló segítségedre lesz!

wellness-smink

Rövidlátó vagy?

A rövidlátók által hordott szemüvegek kicsinyítik a szemet, ezért olyan színekre, árnyalatokra van szükségük, melyek optikailag megnagyobbítják azt. Ilyenek a világos színek: a fehér, rózsaszínes, esetleg a barna világos árnyalatai. Ezeket a színeket bátran használhatod a szürke hétköznapokon is!

Távollátó vagy?

Akik távollátó szemüveget viselnek – rövidlátókkal ellentétben – sötét színeket kell, hogy használjanak, hiszen ezek a lencsék “nagyobbítják” a tekintetet, és kiemelik az apró hibákat is a szemük körül. Épp ezért előnyös a sötétebb korrektor, illetve a krémesebb alapozó és szemhéjpúder alkalmazása is. A sötét (fekete) szemtus használatát mindenképp kerüld!

Sminkelj a szemüvegkereted szerint!

Épp úgy, mint a rövid-, vagy távollátás, a szemüvegkeret is erősen meghatározza, az arcod mely árnyalatokat “bírja el”. Ha szemüveged kerete színes, csak óvatosan sminkeld magad, bánj finoman a színekkel!

Keret nélkül szemüvegek előnyben! Ha ilyen szemüveged van, kapd elő bátran a nesszeszered alján rejlő színkavalkádot, akár a szemtust is! Azért vigyázz: ha nem a hétvégi bulira készülsz, bánj csínján a mennyiséggel!

Egyedül nem megy?

Ha szeretnél többet megtudni a sminkelés trükkjeiről, keress fel személyesen, hogy tanácsot adhassak, különféle alkalmakra milyen színeket, és mekkora mennyiségű “alapanyagot” szükséges használnod!

Referencia kozmetika | Alakformálás