Szemhéjtetoválás

GÁRDAI ÉVAGÁRDAI ÉVA

PERMANENT SYSTEM SMINKTETOVÁLÁS VEZETŐ OKTATÓ, LONG-TIME-LINER SMINKTETOVÁLÓ, GYAKORLATI OKTATÓ TANÁR, EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKOZMETIKUS, MESTERKOZMETIKUS

06/30-242-9400
info@wellnesskozmetika.hu

Bővebb információ: www.szemtetovalas.hu

szemhélytetoválás

Szemhélytetoválás

A szem formájának kiemelésére, a szem színének hangsúlyozására a szemtetoválás tartós és évekre szóló eredményt biztosít Önnek. Hosszú időre elfelejtheti a küzdelmet a szemceruzákkal, elmosódással, mert a szemtetoválás a nap minden szakaszában stabilan és kifogástalan formában a szemhéjon marad.

Munkáim során a maximális precizitáson felül minden vendég esetén arra törekszem, hogy megtaláljam az igényeinek, szemformájának, és egyéniségek leginkább megfelelő szemtetoválási technikát, szemformát és szemszínt. Ennek érdekében szemtetoválásaimat többféle hagyományos, és világújdonságnak számító szemhéj tetoválási technika alkalmazásával készítem el. Szemhéjszín választék tekintetében a számtalan árnyalatú fekete színen felül barna, szürke, kék, zöld árnyalatok választását is biztosítom.

A szem tetoválása minden esetben csukott, lefogott szemmel történik, ezért nem kell aggódnia, ha remeg a szeme, esetleg nehezen tudja csukva tartani. A szem fokozott könnyezése sem jelent akadályt, vattapárna segítségével folyamatosan felitatom a nevességet.

Szempillasűrítés, szemhéjvonalak, füstös szem, színes szemhéjvonal…

Szemhélytetoválás

Szemhélytetoválás

Szempillasűrítés, vékony vagy vastag szemhéjvonal, füstös szem, esetleg színes szemhéjvonal készítésekor a szem kellő és esztétikus kiemelése, a szem és az arc összhatásának, harmóniájának biztosítása a célom. Természetesen minden esetben figyelembe veszem vendégem igényét a szemtetoválással kapcsolatban, de a tökéletes és lenyűgöző eredmény eléréséhez a szemtetoválási technika megválasztását elsősorban a szem adottságaihoz szükséges igazítanom.

Szempillasűrítés

A szempillasűrítés, vagy pillatő tetoválás a felső szemhéj szempillái közötti terület beszínezését jelenti. Ez önmagában egy nagyon visszafogott, diszkrét megoldást nyújt azoknak, akik szeretnék szemüket, tekintetüket kifejezőbbé tenni, szemük színét hangsúlyozni, és ritka, esetleg átlátszó szempillasorukat optikailag sűríteni.

Szempillasűrítés során a felső szemhéj szempillái közötti területet színezem be általában fekete, barna, esetleg szürke színnel.

Szempillasűrítés: 30.000 Ft

Alsó-felső szemhéjvonal tetoválás

Felső szemhéjtetoválás készítésekor először a szempillasűrítést készítem el, majd a szemformához tökéletes illő szemhéjvonalat tetoválok igény szerint vékony, vastagabb, esetleg tushatású vastagságban egyaránt a szempillák fölé. A szempillasűrítés elkészítése minden szemtetoválási technika alapját képezi, ez biztosítja a szem kellő kiemelését és a szempillák optikai sűrűsítését.

A felső szemhéj tetoválásával tökéletesen javíthatók a szem esetleges formai eltérései is, mint a „szomorú szem”, a lelógó szemhéj, és az apró, kerek szemek egyaránt. Az alsó szemhéj tetoválását közvetlenül az alsó szempillák tövében készítem el, vékonyabb és vastagabb formában egyaránt kivitelezhető. Az alsó szemhéj tetoválása általában mindenkinek előnyös, mert kiválóan alkalmas a szempillák dúsítására, a tekintet kiemelésére.

Felső szemhéjvonal normál: 30.000 Ft
Felső szemhéjvonal vastag: 40.000 Ft
Felső szemhéjvonal extra vastag: 49.000 Ft
Alsó szemhéjvonal: 20.000 Ft

Füstös szem, vagy Smokey-eyes szemtetoválás

A füstös szem, vagy más néven smokey-eyes szemtetoválás egy nagyon különleges szemtetoválási technika, amely egyediségén felül, látványos, mégis rendkívül elegáns, finom hatású. Ez a szemtetoválási technika attól olyan különleges, hogy nem egy határozott, hanem egy elsatírozott ceruzavonal hatását biztosítja a szem számára. Füstös szem készítésekor először a szempillák közötti területet színezem be általában fekete színnel, ezután következik a szemhéj finom árnyékolása egy, esetleg több szemhéjszín alkalmazásával. Ez a szemtetoválási technika szinte mindenkinek jól áll szemformától, életkortól függetlenül.

Füstös szemhéj normál: 44.000 Ft
Füstös szemhéj vastag: 49.000 Ft

Színes szemhéjvonal

A színes és többszínű szemhéjvonal szintén különlegességnek számít a szemhéjtetoválások között, amely ízléses, de mégis látványos kontrasztot biztosít a szem színének kiemeléséhez. A színes szemhéjvonal tetoválás elkészíthető egy, a szem színéhez leginkább illő színnel, de 2-3 színnel is igény szerint. A szempillasűrítés ebben az esetben is fekete, esetleg szürke, vagy barna színnel történik.

Színes, kétszínű szemhéjkontúr normál: 44.000 Ft
Színes, kétszínű szemhéjkontúr vastag: 49.000 Ft

Hogyan készül a szemtetoválás?

Konzultáció

Konzultáció során meghallgatom a vendéget milyen elképzelései, igényei vannak a szemtetoválást illetően. Van, aki fényképet hoz az általa elképzelt szemhéjvonalról, van, aki előre berajzolja, de a vendégek többsége tőlem vár javaslatot, ami megtisztelő számomra. Minden esetben figyelembe veszem vendégem igényeit, szemének formáját, szemszínét, a javítási lehetőségeket, majd ezek gondos mérlegelésével teszek javaslatot, milyen szemvonal formával, színnel, és melyik szemtetoválási technika alkalmazásával tudom a legszebb eredményt biztosítani számára.

A szem előkészítése, érzéstelenítése

A szemhéj környékének gondos megtisztítása után következik a szemhéj érzéstelenítése. A szemhéj bőre különösen vékony, erekkel, idegekkel átszőtt terület, ezért fokozottan érzékeny. Szemhéj tetoválás során az egyéni érzékenység figyelembe vételével mintegy 4-5-féle korszerű és hatékony helyi érzéstelenítő készítményt alkalmazok, a fájdalomérzet minimalizálása érdekében.

A szem vonalának felrajzolása

A szem vonalának kialakításakor figyelembe veszem vendégem igényeit a vonal formájával, vastagságával kapcsolatban, határozottabb vagy satírozottabb hatású vonalat szeretne-e. Ezen felül meghatározó szempont a szem formai adottsága is, ugyanis a különböző szemformákhoz eltérő szemvonal stílusok illenek. A tökéletes szemhéj vonal kialakításával jól korrigálhatók a szem formai eltérései is.

A festékszín kiválasztása

Szemtetoválás készítésekor leggyakrabban fekete szín alkalmazok, általában ez biztosítja a szem leghangsúlyosabb kiemelését. Azok számára, akiknek a fekete szín túl erős hatású lenne, lehetőség van barna, szürke, kék, és zöld szemkontúr készítésére is. A szemkontúr vonal színének megválasztásakor cél a szem színének kiemelése és a szem igény szerinti hangsúlyozása.

A szem tetoválása

Amennyiben vendégem és én is elégedettek vagyunk a berajzolt szemformával, kiválasztottuk a megfelelő színt, következik a szemhéj vonal betetoválása. Ennek során pontosan az eredeti berajzolást követve haladok, szemkontúr készítésekor határozott vonalat készítve, füstös szemhéjtetoválás esetén satírozó mozdulatokkal. Minden típusú szemtetoválás magában foglalja a szempillasűrítés elkészítését is. Mivel a szemhéj tetoválása különösen érzékeny, sérülékeny terület sminktetoválás szempontjából, ezért mindig kellő óvatossággal, odafigyeléssel végzem, különös tekintettel az érzéstelenítő hatás fenntartására.
A szem tetoválása minden esetben csukott, lefogott szemmel történik, ezért nem kell aggódnia, ha remeg a szeme, esetleg nehezen tudja csukva tartani. A szem fokozott könnyezése sem jelent akadályt, vattapárna segítségével könnyen felitatom a nedvességet.

A szem tetoválása a választott technikától függően 1-1.5 órát vesz igénybe.

Szemtetoválás után

Szemtetoválást követően a szem területe duzzadt, ennek csökkentése érdekében hűsítő, hideg borogatás alkalmazok. A szem nem lesz piros, és véraláfutásos sem, a duzzanat nagyjából fél óra alatt szépen visszahúzódik. Nem befolyásolja látását, fog tudni vezetni, dolgozni, de napfényre szeme érzékeny lesz, ezért különösen napsütéses időszakban napszemüveg viselése ajánlott. A szemtetoválást követően, és másnap a szem egy kissé „kisírt” hatású, ezért plusz pihenőnap beiktatása ajánlott lehet.
A szemet nem ajánlott krémezni, mert a felvitt krém könnyen belekerülhet a szembe, ami kellemetlen, irritáló hatású, egyedül hideg száraz borogatás többszöri használata javasolt.

A szemtetoválás tartóssága általában 3-5 év, ezután felfrissítését igényel.

Referencia kozmetika | Alakformálás